Jeg fik opgaven om at skulle lave en række ny-fremstillinger af den klassiske Spanske Stol

Jeg fik opgaven at lave 6 replikker der tog udgangspunkt i den klassiske Spanske Stol som især Børge Mogensen er kendt for at have lavede sin version af.

Det var intet problem, især ikke da jeg havet en originale stol, at tage mål fra. Håndværker og arkitekter har igennem alle tider altid har lad sig inspirere fra hinden. Det er en smuk og nostalgisk ting, at tage inspiration af godt håndværk og puste nyt liv i det, og lade det på den måde ladet det blive først med videre ind i den næste generation.

Den originale stol var lavede ud fra hestekastanje, med meget sprælske årestruktur i træet, samt den var meget mørk i udtrykket af træet og farven på læderet. Her valgte vi at bruge kirsebærtræ, som blev blegede lidt ned og med noget træ, der var mere rolig i strukturen. Læderet, der fik jeg hjælpe fra en af mine sammenarbejde partner, til valg af noget krongarvede kernelæder og ellers rådførte jeg mig med Brun Rasmussen om hvordan vi bevarede det ikonisk udtryk, da det var ønskede fra kunden af. Så selve designet af stolen, ændrede vi ikke ved her, selvom vi fra tid til anden sammen med kunderne, godt kan lave nogle modifikationer hvis det er ønsket.