Massive langbord er fast på opgavelisten af opgaver jeg får ind. Både nogle der skal repareres eller som her, laves fra bunden af.
Kunden kom fra en landejendom og ville gerne have et langt langbord der passede ind i stilen med resten af hjemmet. De var afklarede med at det skulle laves af gammelt massivt egetræ, og der gik vi på lagt på mit lagere efter dem der havet en årestruktur med tilpas liv i ift. til kundens ønske.
Kryds bene der har jeg har lavede skabeloner af ældre borde igennem åren, af de borde hvor udformning har været god og der fadt vi nogle der passede i smagen. Ellers havet vi lavede nogle sammen der passe. Ud fra dette blev bordet designede og så var der bare tilbage for mig at få ærmerne op og komme i gang.

Da det er et massivt bord, så er det også ret tung at flytte rundt på, så det er normalvis for langbord fra ældre tid, at understellet kan skilles ad så bordpladen, bene og bjælke kan bæres hver for sig. Det gjorde vi også her.

Farven af træet var ret lyst, og her bejdsede jeg bordede ned i en mørkere farve, og gav det hele olie bagefter, som er en slidstærk overfalder der er let af holde ren og nem af reparer hvis der kommer brugsmærker.
Da jeg nu var i gang, lavede jeg et ekstra som er det der er vist med de hvide stole på billedet, og som nu kan ses hos mig, hvis du en dag kommer fordi. Så kan vi snakkede ud fra det og tilpasse dit eget langbord efter dine behov.