Nogle gange er det for sjov til at lade værd

Engang over en kop kaffe sammen med en af mine gode venner som er en fantastisk dygtig bronzestøber, fik vi den tanke at lave vores egen kanon. Men det skulle gøres ordentlig. Vi kig igennem leksikoner for at finde de helt rigtigt symboler, og de den helt rigtige form for den tidsperiode vi jagtede. Da vi havet fået styr på ideen om hvordan den skulle se ud, gik vi i gang med at forberede støbningen arbejdede.

Jeg drejede en trækanon mens Per Jessen (Støberen) modulerede symbolerne og emblemerne som blev forsigtigt sat på. Imens klargjorde gørtleren formen og fandt det rigtige bronze til støbningen, så den også vil kunne fungere som en kanoen, hvis den en dag skulle affyres med.

Der blev taget en afstøbningen af træformen, sat en kerne ind til løbet og så blev den så støbt. Den kom fejlfri ude af formen, nye og fin. Men da målet var at få den til at se gammel ud, så gav vi overfladen en omgang kemi for, at få sat gang i ældningsprocessen så den kom til at se helt rigtigt ud.

Kanonen endte med at se rigtigt godt ud og på en udstilling på Fregatten Jylland blev eksportere næsten i tvivl om det var en ægte udgave eller en kopi, så vi vurderede vi havet gjort et godt arbejde.