Design dit eget langbord

Der er utroligt mange måder at designe et langbord på. Alt fra mål så det passer i stuen, til om det skal fremstå som et klassisk rustikt langbord med krydsben eller noget nyt og moderne.

Ofte tager jeg mine kunder rundt på en tur og viser dem det jeg har, så I kan se muligheder og mærke på de forskellige former, træsorter og overfladebehandlinger. Derefter sætter vi os ned på værkstedet med en kop kaffe og tegner sammen en række forslag til hvordan vi opnår netop dit eller jeres ønsker og behov.

Jeg kan love jer to ting:

  1. Alle borde jeg lavere er special fremstillet sammen med jer efter jeres behov og ønske.
  2. Der findes ingen magen til.

Jeg laver alt fra bunden af hver gang, og udvælger planer nærsomt, så ingen borde er nogensinde ens.

Vælg dine Træsorter

Jeg bruger gerne traditionelle træsorter brugt fra gammel tid til langborde, da jeg ved hvad jeg har med at gøre samt at det holder en livstid hvis det er gjort ordentligt.

Arten har en del at sige med farve og styrke og ikke mindst hvor livligt det kommer til at se ud. Men generelt har hvert træ sin egen fortælling og udtryk at vise, så det er bedste at I selv er med til at udvælge planken, så vi finder det helt rigtige til jer.

EgBøgBirk
AskLærkFyr
KastanjeValnødElm
MahogniLindKursebær

Valg af understel

Om du fortrækker dit understel som fire søjler af træ eller stål eller noget helt andet, er helt op til jer.  Sammen finder vi frem til den facon der passer jer.

Overfladebehandling

Der findes mange former for overfladebehandling, alt efter hvad møblet skal bruges til og hvad udsende der stræbes efter.

Nogle af dem jeg kan lave er:

SæbebehandlingMeget lys i farven og efter nok gange giver det en let overfalde af holde, men det kræver nogle lag.
OlieGiver en let gullig glød og en meget nem overfalde at holde ved lige.
LinolieMeget, meget stærkt behandling. Giver en stærkere mat-gullig glød til træet og er meget vedligeholdelsesvenligt.
LakGiver en mat til blank glans. Den er meget nem at holde vedlige efterfølgende.
MalingJeg håndmaler og sprøjtemaler overfladen alt efter om der ønskes en ensartede overflade eller en mere personlig udseende. Udseendet afhænger af farven og glansen af malingen.
BivoksEr varm og har en gylden glød samt en overflade der er meget hurtig og nem at påføre. Velegnet til prydmøbler, men mindre velegnet til brugsflader, da der let kommer skjolder af vand.

Har I nogle specielle ønsker til overfladebehandling finder vi også ud af det.